Bolhák elleni védekezés

A bolhák elleni védekezés sikere szempontjából fontos, hogy ne csak a kutyán található kifejlett példányokkal szemben vegyük fel a harcot, hanem a környezetben található valamennyi fejlődési alakkal szemben.

A kifejlett állatok irtására tartós hatásuknak köszönhetően (4 hét) az un. rácseppentő (spot-on) készítmények, mint az Exspot®, a legalkalmasabbak. Az Exspot® ezen kívül repellens hatást fejt ki, ennek köszönhetően a paraziták lábszervét rendkívül erős inger éri, ami arra készteti őket, hogy a kezelt területet azonnal elhagyják és ne is akarjanak vért szívni. Ez a bolhaallergia veszélyének csökkentése miatt fontos.

Az igazoltan bolhás állat kezelése mellett feltétlenül kezelni kell valamennyi, a háztartásban élő állatot még akkor is, ha náluk nincs jele a bolhainfesztációnak.

Kifejlett példányok kedvező feltételek mellet akár 3 hónapig is elélhetnek a gazdaállaton, de általában 3-4 hétig élnek.

A gazdaállat környezetében található különböző fejlődési stádiumok leküzdésére különféle rovarirtó spray és permet áll rendelkezésre, amelyeket állatorvosánál szerezheti be.

Exspot®


Az Exspot® hatékony védelmet nyújt kullancsok és bolhák ellen egyszerű és biztonságos alkalmazás mellett.